Підготовка:Не потрібна. Дослідження проводиться незалежно від прийому їжі.
Опис аналізу:Алергічна реакція виникає, коли імунна система людини стає гіперчутливою до певних речовин, які називаються алергенами.
Алергени походять з різних джерел, включаючи рослини, тварин (ссавці, кліщі, комахи) і гриби. Найпоширенішими шляхами впливу алергену є вдихання (пилок, спори, фекальні частинки), ковтання (їжа) або ін'єкція (укус комах), але вплив може відбуватися і іншими шляхами, такими як контакт зі шкірою або інфекція (аскариди). Багато алергенів є нешкідливими для більшості людей.
Якщо ж ви схильні до алергії, під час першого контакту з певним алергеном (наприклад, пилком) ваше тіло реагує виробленням антитіл – специфічних імуноглобулінів IgE. На кожен алерген організм виробляє окремі імуноглобуліни IgE. Завдання цих антитіл - знайти алергени і допомогти видалити їх з вашого організму. В результаті виділяється хімічна речовина під назвою гістамін, що викликає симптоми алергії.
Симптоми алергічної реакції зазвичай розвиваються протягом кількох хвилин після контакту з тим, на що у вас є алергія, хоча іноді вони можуть розвиватися поступово протягом кількох годин.
Загальні симптоми алергічної реакції включають:
- чхання і свербіж, нежить або закладеність носа (алергічний риніт);
- почервоніння і свербіж очей, сльозотеча (кон'юнктивіт);
- хрипи, стиснення в грудях, задишка та кашель;
- підвищена, свербляча, червона висипка (кропив'янка) на шкірі;
- опухлі губи, язик, очі або обличчя;
- біль у животі, нудота, блювота або діарея.
Симптоми варіюються в залежності від того, на що у вас алергія і як ви з нею контактуєте. Наприклад, у вас може з'явитися нежить при контакті з пилком, з'явитися висип на шкірі, або ви почуватиметесь погано, якщо з'їсте щось, на що у вас алергія.
Найнебезпечнішою реакцією організму на алергію є анафілактичний шок, що може призвести до летальних наслідків.
До даної панелі входить визначення
таких алергенів: - Рис
- Кукурудзяне борошно
- Гречане борошно
- Пшеничне борошно
- Житнє борошно
- Ячмінне борошно
- Вівсяне борошно
Показання:Для діагностики алергічних захворювань; з метою оцінки ризику розвитку алергічних патологій у дітей (за наявністю алергічних захворювань у сімейному анамнезі).